Speelgoed moet leuk zijn. Spelen is belangrijk voor kinderen om nieuwe dingen te leren. Educatief speelgoed is een goede manier om jouw kind te helpen zich te ontwikkelen. Kies duurzaam speelgoed dat past bij de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van je kind. Educatieve spelletjes zijn leuk en stimuleren de vaardigheden en het intellect van jongeren.

Educatief houten speelgoed

Wil je duurzaam speelgoed kopen waar je kind nog jaren mee zal spelen? Kies je voor houten speelgoed, dan kies je voor ‘gouden’ speelgoed voor kinderen. Dit materiaal is duurzaam genoeg om generaties lang plezier van te hebben. Naast het duurzame karakter van hout, ben je bij houten speelgoed zeker dat het veilig is en geen schadelijke stoffen bevat. De goede kwaliteit mét leerzaam karakter van houten speelgoed zal altijd de ontwikkeling van kinderen bevorderen.

Waarom is educatief speelgoed belangrijk?

Spelend leren: waarom is educatief speelgoed belangrijk? Kinderen leren vanaf de geboorte. Ze leren door observatie, spel en interactie. Speelgoed is een hulpmiddel om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van zelfbewustzijn, kennis van hun omgeving en vaardigheden die nodig zijn in het leven. Je kan dus zeggen dat het juiste speelgoed geven, je kind de juiste handvaten zal geven om sneller stappen vooruit te laten zetten! Voor de cognitieve, motorische en creatieve vaardigheden is het echt van groot belang het juiste speelgoed te kiezen.

Cognitieve ontwikkeling

Verschillende kinderen ontwikkelen zich in verschillende snelheden, dus speelgoed die hierop gericht zijn, helpen hen om creatief te leren denken. Dit educatief speelgoed zal dus de cognitieve vaardigheden en cognitieve ontwikkeling van de meeste kinderen vooruit helpen!

Ook het herkennen van vormen en kleuren speelt hierbij een rol. Educatief speelgoed dat de cognitieve ontwikkeling stimuleert, is bedoeld om kinderen uit te dagen. Heel wat ouders kiezen voor het gamma van Smart Games tegenwoordig om hun kind educatief plezier te geven met houten speelgoed!

Motorische vaardigheden

De motoriek van een kind ontwikkelt zich met grote snelheid. Zowel de fijne als de grove motoriek kunnen door leerzaam speelgoed gestimuleerd worden. Educatief speelgoed voor de fijne motoriek is onder andere gericht op het ontwikkelen van een goede oog-handcoördinatie.

Dit is goed om vroeg mee te beginnen en we hebben bij Houtenvriendjes altijd aandacht gehad in onze selectie van speelgoed voor de fijne motoriek van speelgoed voor peuter en kleuter. Trouwens bij grove motoriek wordt juist het hele lichaam gebruikt. Ook deze vaardigheid kan door middel van een leuk én leerzaam spel geoefend worden.

Omdat de motoriek zich blijft ontwikkelen, is het belangrijk educatieve spellen te kiezen die aansluiten bij het individuele kind.

Creatief denken

Door kinderen te leren hun creatieve denkvaardigheden te ontwikkelen, kunnen ze “out of the box” denken. Zo vormen ze nieuwe oplossingen voor bestaande uitdagingen; een talent waar ze hun hele leven profijt van hebben. Fantasie is ook een essentieel onderdeel van het creatieve spel van kinderen. Dus creatief speelgoed zal jouw kind helpen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. 

Rollenspelen kan dan ook helpen om die fantasie extra te prikkelen! Taalvaardigheden en sociale ontwikkeling staan hier vaak centraal. We zien dat speelgoed rond sociale vaardigheden,  als interactief spel, vaak gekozen wordt voor kinderen tussen de 3 en 8 jaar. Uiteraard vinden ook oudere kinderen dit houten speelgoed heel erg leuk.

Conclusie rond educatief speelgoed

Dus is er nog iets dat je moet weten over educatief speelgoed? Natuurlijk! Het belangrijkste is om het juiste houten speelgoed voor je kind te vinden. Houd bij het kiezen van duurzaam speelgoed rekening met zijn of haar leeftijd, interesses en vaardigheden. Hopelijk hebben we jullie een beetje op weg geholpen in jouw zoektocht naar de juiste keuze! Hier kan je alvast onze selectie van houten speelgoed vinden in de categorie leerzaam speelgoed!

Veel plezier in jouw zoektocht naar nieuw speelgoed die een positieve invloed op een speelse manier op jouw kind zal hebben!