muziek baby

Houten speelgoed: Waarom?

Duurzaam & veilig

Naast de vrolijke, stralende ogen van kinderen zijn duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit onze belangrijkste doelstellingen.

Zelfs bij de keuze van de materialen letten we op een hoge kwaliteit en als hernieuwbare en duurzame grondstof is hout voor ons het meest geschikte materiaal voor speelgoed. Daarnaast eisen we alleen lakken en verven die vrij van oplosmiddelen en uitsluitend op waterbasis zijn vervaardigd. Vanzelfsprekend onthouden wij ons ook volledig van het gebruik van schadelijke chemische weekmakers of giftige oliën.

En omdat veiligheid zo belangrijk is, werken TÜV-geïnspecteerde medewerkers, gespecialiseerd in speelgoedveiligheid, elke dag aan het waarborgen en verder verbeteren van de veiligheid van ons houten speelgoed. Bovendien worden onze Houten vriendjes door gespecialiseerde experts en onafhankelijke keuringsinstanties op alle mogelijke manieren gecontroleerd om niet alleen de veiligheid en kwaliteit van onze producten voor u te garanderen, maar ook om veiligheid voor de kinderen te kunnen waarborgen.

Veiligheid voor baby’s

Grijpen, luisteren, zien en voelen – dat zijn de belangrijkste taken in de eerste maanden van een baby. Speelgoed wordt intensief aangeraakt, in de mond genomen of geknuffeld. Kwaliteit en bewezen veiligheid zijn voor ons dan ook een topprioriteit, vooral bij babyspeelgoed.

Het feit dat onze gecertificeerde babyproducten door de Duitse TÜV worden gecontroleerd en daarom aan de hoogste veiligheidsnormen voldoen, is belangrijk voor ons om u het bewijs te leveren dat onze producten kindvriendelijk en vrij van schadelijke stoffen zijn. Producten met het “TÜV Rheinland Certified” keurmerk worden gecontroleerd door onafhankelijke kwaliteitsexperts die verder gaan dan de wettelijke eisen. Met deze certificering willen wij de hoogst mogelijke veiligheid garanderen voor onze houten vriendjes.

Het milieu & verantwoord ondernemen

Een steeds groter deel van ons uitgebreide assortiment in houten speelgoed draagt nu het FSC®-keurmerk en staat daarmee voor bijzondere milieu- en sociale verantwoordelijkheid. Bij de productie zijn gebruikte houtmaterialen afkomstig van gekweekte bossen of plantages die regelmatig en onafhankelijk worden gecontroleerd en gecertificeerd volgens de strenge internationale richtlijnen van de Forest Steward Council (FSC®).

Op deze manier bevordert onze producent niet alleen een eerlijke samenwerking met het milieu, maar ook campagnes voor de tradities en mensenrechten die hand in hand gaan met een verantwoord gebruik van bossen.

All search results