Winkelmand
muziek baby

Houten speelgoed: Waarom?

Duurzaam & veilig

Naast de vrolijke, stralende ogen van kinderen zijn duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit onze belangrijkste doelstellingen.

Zelfs bij de keuze van de materialen letten we op een hoge kwaliteit en als hernieuwbare en duurzame grondstof is hout voor ons het meest geschikte materiaal voor speelgoed. Daarnaast eisen we alleen lakken en verven die vrij van oplosmiddelen en uitsluitend op waterbasis zijn vervaardigd. Vanzelfsprekend onthouden wij ons ook volledig van het gebruik van schadelijke chemische weekmakers of giftige oliën.

Veiligheid voor baby’s

Grijpen, luisteren, zien en voelen – dat zijn de belangrijkste taken in de eerste maanden van een baby. Speelgoed wordt intensief aangeraakt, in de mond genomen of geknuffeld. Kwaliteit en bewezen veiligheid zijn voor ons dan ook een topprioriteit, vooral bij houten babyspeelgoed.

Het milieu & verantwoord ondernemen

Een steeds groter deel van ons uitgebreide assortiment in houten speelgoed draagt nu het FSC®-keurmerk en staat daarmee voor bijzondere milieu- en sociale verantwoordelijkheid. Bij de productie zijn gebruikte houtmaterialen afkomstig van gekweekte bossen of plantages die regelmatig en onafhankelijk worden gecontroleerd en gecertificeerd volgens de strenge internationale richtlijnen van de Forest Steward Council (FSC®).

Op deze manier bevordert onze producent niet alleen een eerlijke samenwerking met het milieu, maar ook campagnes voor de tradities en mensenrechten die hand in hand gaan met een verantwoord gebruik van bossen.

Onze leveranciers

We gaan altijd op zoek naar leveranciers van houten speelgoed waar we echt kunnen achter staan. Zo kozen we vandaag voor volgende merken: SmartGames, Le Toy Van, Plan Toys, Haba, Djeco, Goki, Petit Collage,…

Enkele van onze leveranciers van houten speelgoed stellen zich voor.

close

WIL JE MEER?

MELD JE AAN voor de nieuwsbrief met speciale promoties!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

All search results