Houten speelgoed

Het beste houten speelgoed voor peuters en kleuters!

Het beste houten speelgoed voor peuters en kleuters!

Het beste houten speelgoed voor peuters en kleuters!

Peuters en kleuters zijn een nieuwsgierige en vrolijke groep, en ze hebben veel speelgoed nodig om ze bezig te houden. Maar welk houten speelgoed past het beste bij jonge kinderen? Deze blog gaat dieper in op deze vraag en deelt de bevindingen met je.

Het behandelt de verschillende soorten houten speelgoed die interessant zijn voor peuters, evenals de beste leeftijdscategorie om ermee te spelen. Daarnaast geeft het informatie over een aantal groenere speelgoed bedrijven die milieuvriendelijk houten speelgoed produceren.

Dus of je nu op zoek bent naar het perfecte cadeau voor je peuter of kleuter, of gewoon nieuwsgierig bent naar wat er allemaal te koop is, deze blog is voor jou!

Waar moet je op letten bij goed speelgoed voor peuters en kleuters

Peuters zijn zo leuk en schattig! Ze kunnen echter destructief en veeleisend zijn. Daarom is het belangrijk om het juiste speelgoed voor hen te kiezen. Zorg er eerst en vooral voor dat het speelgoed gemakkelijk te manoeuvreren is, zonder te zwaar of gevaarlijk te worden. Vermijd zeker ook gevaarlijk speelgoed met bijvoorbeeld scherpe randen. 

Voeg ten tweede iets leuks en educatiefs toe aan de speelgoedcollectie – peuters houden van verrassingen en educatief speelgoed. Nieuwe dingen ontdekken met bijvoorbeeld leerzaam speelgoed zal de ontwikkeling van kinderen snel vooruit helpen hoeveel jaar oud ze ook zijn.

En tot slot, zorg ervoor dat het educatief speelgoed duurzaam is en bestand is tegen herhaald vallen. Denk bij het kopen van goed peuterspeelgoed aan kleur en design.

Peuters houden van felle kleuren en speels speelgoed, dus zorg ervoor dat je er een paar in je selectie opneemt. Gelukkig hebben wij een ruim assortiment aan duurzaam speelgoed voor kinderen!

Aanbevolen leeftijdscategorie voor het spelen met houten speelgoed

Houten speelgoed is geweldig voor kinderen van alle leeftijden. Ze bieden een veilige en leuke omgeving die helpt bij het verbeteren van de motoriek. Verschillende vormen en maten maken het gemakkelijk voor uw kind om iets te vinden dat zijn interesse wekt.

De aanbevolen leeftijdscategorie voor het spelen met houten speelgoed is 1 jaar tot 6-7jaar, maar elk kind kan genieten van het spelen met houten speelgoed. Als ouder is het belangrijk om mee te spelen en speelgoed te vinden dat uw kind leuk zal vinden. Houten speelgoed is een geweldige manier om creativiteit en verbeeldingskracht aan te moedigen en helpt bij het ontwikkelen van vaardigheden zoals probleemoplossend vermogen en fijne motoriek.

Groenere speelgoedbedrijven

Als milieubewuste ouders is het belangrijk dat we speelgoed kiezen dat gemaakt is van duurzame materialen. speelgoedbedrijven beginnen milieuvriendelijker te worden met hun productieprocessen, en dit is een grote stap in de goede richting. 

Zo gebruiken speelgoedfabrikanten nu plantaardige kunststoffen in plaats van de traditionele op aardolie gebaseerde kunststoffen, denk dan vooral aan Haba, Plantoys, Smallfoot en Le Toy Van. 

Dit verkleint niet alleen de ecologische voetafdruk van speelgoedbedrijven, maar ook de hoeveelheid giftige chemicaliën die in het milieu terechtkomen. Dus door te kiezen voor milieuvriendelijke speelgoedbedrijven en vooral houten speelgoed (leuk speelgoed, al zeggen we het zelf!), helpt u niet alleen het milieu, maar helpt u ook een kind op te voeden dat milieubewust is!

Conclusie

Peuter en kleuterspeelgoed is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een kind en het is belangrijk speelgoed te kiezen dat zowel leuk als veilig is. In deze blog hebben we een aantal belangrijke dingen opgesomd waar je op moet letten bij goed peuterspeelgoed en kleuterspeelgoed, evenals enkele aanbevolen leeftijdscategorieën voor het spelen met houten speelgoed.

Dus zoek je nu speelgoed voor een 3 jarige of een houten keuken voor een 5 jarige: met ons assortiment in houten en educatief speelgoed, zit je altijd goed!

Daarom is educatief speelgoed altijd een goede keuze!

Speelgoed moet leuk zijn. Spelen is belangrijk voor kinderen om nieuwe dingen te leren. Educatief speelgoed is een goede manier om jouw kind te helpen zich te ontwikkelen. Kies duurzaam speelgoed dat past bij de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van je kind. Educatieve spelletjes zijn leuk en stimuleren de vaardigheden en het intellect van jongeren.

Educatief houten speelgoed

Wil je duurzaam speelgoed kopen waar je kind nog jaren mee zal spelen? Kies je voor houten speelgoed, dan kies je voor ‘gouden’ speelgoed voor kinderen. Dit materiaal is duurzaam genoeg om generaties lang plezier van te hebben. Naast het duurzame karakter van hout, ben je bij houten speelgoed zeker dat het veilig is en geen schadelijke stoffen bevat. De goede kwaliteit mét leerzaam karakter van houten speelgoed zal altijd de ontwikkeling van kinderen bevorderen.

Waarom is educatief speelgoed belangrijk?

Spelend leren: waarom is educatief speelgoed belangrijk? Kinderen leren vanaf de geboorte. Ze leren door observatie, spel en interactie. Speelgoed is een hulpmiddel om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van zelfbewustzijn, kennis van hun omgeving en vaardigheden die nodig zijn in het leven. Je kan dus zeggen dat het juiste speelgoed geven, je kind de juiste handvaten zal geven om sneller stappen vooruit te laten zetten! Voor de cognitieve, motorische en creatieve vaardigheden is het echt van groot belang het juiste speelgoed te kiezen.

Cognitieve ontwikkeling

Verschillende kinderen ontwikkelen zich in verschillende snelheden, dus speelgoed die hierop gericht zijn, helpen hen om creatief te leren denken. Dit educatief speelgoed zal dus de cognitieve vaardigheden en cognitieve ontwikkeling van de meeste kinderen vooruit helpen!

Ook het herkennen van vormen en kleuren speelt hierbij een rol. Educatief speelgoed dat de cognitieve ontwikkeling stimuleert, is bedoeld om kinderen uit te dagen. Heel wat ouders kiezen voor het gamma van Smart Games tegenwoordig om hun kind educatief plezier te geven met houten speelgoed!

Motorische vaardigheden

De motoriek van een kind ontwikkelt zich met grote snelheid. Zowel de fijne als de grove motoriek kunnen door leerzaam speelgoed gestimuleerd worden. Educatief speelgoed voor de fijne motoriek is onder andere gericht op het ontwikkelen van een goede oog-handcoördinatie.

Dit is goed om vroeg mee te beginnen en we hebben bij Houtenvriendjes altijd aandacht gehad in onze selectie van speelgoed voor de fijne motoriek van speelgoed voor peuter en kleuter. Trouwens bij grove motoriek wordt juist het hele lichaam gebruikt. Ook deze vaardigheid kan door middel van een leuk én leerzaam spel geoefend worden.

Omdat de motoriek zich blijft ontwikkelen, is het belangrijk educatieve spellen te kiezen die aansluiten bij het individuele kind.

Creatief denken

Door kinderen te leren hun creatieve denkvaardigheden te ontwikkelen, kunnen ze “out of the box” denken. Zo vormen ze nieuwe oplossingen voor bestaande uitdagingen; een talent waar ze hun hele leven profijt van hebben. Fantasie is ook een essentieel onderdeel van het creatieve spel van kinderen. Dus creatief speelgoed zal jouw kind helpen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. 

Rollenspelen kan dan ook helpen om die fantasie extra te prikkelen! Taalvaardigheden en sociale ontwikkeling staan hier vaak centraal. We zien dat speelgoed rond sociale vaardigheden,  als interactief spel, vaak gekozen wordt voor kinderen tussen de 3 en 8 jaar. Uiteraard vinden ook oudere kinderen dit houten speelgoed heel erg leuk.

Conclusie rond educatief speelgoed

Dus is er nog iets dat je moet weten over educatief speelgoed? Natuurlijk! Het belangrijkste is om het juiste houten speelgoed voor je kind te vinden. Houd bij het kiezen van duurzaam speelgoed rekening met zijn of haar leeftijd, interesses en vaardigheden. Hopelijk hebben we jullie een beetje op weg geholpen in jouw zoektocht naar de juiste keuze! Hier kan je alvast onze selectie van houten speelgoed vinden in de categorie leerzaam speelgoed!

Veel plezier in jouw zoektocht naar nieuw speelgoed die een positieve invloed op een speelse manier op jouw kind zal hebben!

Banner november
Kiezen voor houten speelgoed

5 redenen om te kiezen voor houten speelgoed

Als je kiest voor houten speelgoed doe je dat vaak bewust. Maar we vinden het echt wel leuk om nog even voor jullie een aantal redenen op te geven om te kiezen voor hout boven plastiek in de overvloed aan speelgoed. 

Duurzaamheid

We weten dat we hiermee een open deur intrappen, maar het is écht een belangrijke reden. Houten speelgoed gaat jaren mee en wordt veelal duurzaam geproduceerd. Als je speelgoed langer wil houden (over generaties heen), dan merk je dat de kwaliteit de laatste jaren maar met één soort materiaal gelijk is gebleven: hout. Speelgoed van plastic gaat vaak gaan versterven over de jaren, terwijl houten speelgoed jouw kindje doorheen de jaren nooit in de steek zal laten! Trouwens: duurzaam betekent niet dat het na 1 jaar al uit de mode is. Zo kan houten speelgoed van generatie op generatie doorgegeven worden. Leuk voor de kleintjes, nostalgisch voor de ouders! 

Ecologisch

Naast duurzaamheid is er uiteraard een tweede hoofdreden: Ecologie staat hoog op de lijst van maatschappelijke redenen waarom ouders kiezen voor houten speelgoed. Maar het klopt ook, met een mooi stuk houten speelgoed geef je een boom een 2e leven en is dus beter voor het milieu. Een mooi voorbeeld hiervan is de rubberboom: wanneer de rubberboom ongeveer 15 jaar oud is, stopt deze met het produceren van rubber. Deze rubberbomen werden vroeger verbrand maar tegenwoordig vinden zij een nieuw leven als basis voor uren speelplezier. Een bekend merk die heel vaak met rubberbomen werkt is Plan Toys en die zit dan ook trots in ons gamma!

Stimuleert de fantasie

Een hoogwaardig stuk speelgoed stimuleert de fantasie van kinderen. De verbeeldingskracht van een kind is enorm groot. Een van de voordelen van houten speelgoed tegenover plastic speelgoed is dat het hun fantasie en creativiteit versterkt. Plastic speelgoed heeft misschien meer knopjes, lichtjes en geluiden, maar de sterkte van houten speelgoed is net dat dit speelgoed aantrekkelijker is voor jouw baby of kindje (ongeacht de leeftijd trouwens): want het maakt zijn/haar eigen verhaal!

Tijdloos

Onze producten zijn minder onderhevig aan trends en hypes en daarom blijft het een uitstekende investering. Als je kijkt naar de materialen en als speelgoed perfect moet zijn, dan merk je al heel vaak dat mooi speelgoed zoals houten rammelaars, houten blokken, poppenhuizen, houten regenboog… over de jaren heen hoog op het verlanglijstje van kindjes is blijven staan. Trouwens als je wil kiezen voor speelgoed als decoratie zit je met tijdloos speelgoed van hout tot slot zeker ook goed!

Veiliger

Ah dit is een route die we niet graag inslaan, maar als je speelgoed kiest voor je baby of kinderen, dan is veiligheid uiteraard ook een reden die mee in overweging genomen moet worden. Ons speelgoed is altijd gemaakt van onbehandeld hout door het vermijd van schadelijke stoffen. Als je kind een stuk speelgoed vast neemt in de handen of in  de mond stopt wil je daar als ouder geen zorgen in moeten maken. 

Slot

We hopen zo dat we het nieuwe jaar ingezet hebben met voldoende redenen om jouw keuze voor onze webshop nog makkelijker te maken! 

Subscribe to our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.